© Güney Postası

300 öğrenci iftar sofrasında buluştu

SOHRAM-DER Diyarbakır'da yüzlerce öğrenciyi iftar yemeğinde buluşturdu. Ekseriyetini Suriyeli mülteci öğrencilerin oluşturduğu ve yaklaşık 300 ihtiyaç sahibi öğrencinin katıldığı iftarda çocuklar mutlu anlar yaşadı. 

Diyarbakır'da faaliyetlerini sürdüren SOHRAM-DER, yaklaşık 300 öğrenciyi iftarda buluşturdu. Ekseriyeti Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelerden oluşan öğrenciler, hep beraber iftar heyecanı yaşadı. 
İftar yemekleri hayır sahibi aileler ve gönüllüler tarafından karşılandı.

İftar duasını Halepli bir öğrenci okudu. 


Güney Postası'na konuşan SOHRAM-DER Başkanı Mim Yavuz Binbay, hayırseverlerin yardımıyla öğrencileri iftar sofrasında buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. 
Binbay, "Rahmetin ve bereketin yağdığı mübarek Ramazan ayı vesilesiyle genel ekseriyeti mağdur Suriyeli kardeşlerimizin evlatları olmak üzere 300 ihtiyaç sahibi öğrencinin iftarını verdik. Kardeşlik ve merhamete en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde gelecek nesillerde kardeşlik ve beraberlik bilincini oluşturmak artı Allah'ın rızasını kazanmak bizim için en büyük amaç. Bu rahmet ayında bir çocuğun yüzünde bir tebessüm oluşturabilmek en kutlu gaye. Bu tür çalışmalarımızı hayırseverlerimizin desteğiyle  sürdürmeye çalışacağız. Herkese teşekkürlerimi sunuyorum." İfadelerini kullandı. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER